Translate

keskiviikko 24. huhtikuuta 2024

Kiroilu, kulttuuria vai sydämen tila?

Kiroilusta ja kaksimielisistä puheista on tullut yleinen keskustelun tapa. Juontajat televisiossa, radiossa, stand up koomikot tms. kaikki kiroilevat ja puhuvat pervoja… se on nykyisin trendikästä ja vapautta ilmaista itseänsä. Kun olin nuori niin mediassa oli sensuroitu kiroilu ja jopa elokuvista oli leikattu pois raa’at kohtaukset, varjellen lapsia. 

Nykyisin on kaikki toisin.. No se minua niinkään ei ihmetytä, että maailma näin puhuu, sillä jumalaton maailma puhuu sitä mitä on heidän sisimmässä ja sydämessä.

 

Eniten minua järkytti se, että kiroilua on myös uskovien tai uskoviksi tunnustavien ihmisten puhekielessä. Kävin taannoin kommentoimassa facebookissa, kristillisillä musiikki sivustoilla mm. tätä asiaa sekä samalla ihmettelemässä sitä, kun pääkalloja, demoni kuvia ja kiroilua esiintyi enemmän kristityillä, kuin ateisteilla tai satanistien julkaisuissa. 

 

Monet uskovat kertoivat minulle, että tällainen trendi alkoi noin 10v sitten. Kristillisissä konserteissa väki siellä ylisti bändejä humalassa ja kiroillen samoin kuin maailmallissa konserteissa. Järkytys oli se, että nämä ihmiset sanoivat olevansa uudestisyntyneitä, tunnustavia kristittyjä… ei siis ihme jos maailma on hämillään sellaisesta evankeliumista sekä muutoksen voimasta, missä kristityiksi kutsutut elävät raamatun opin vastaisesti… jossain ollaan siis menty pahasti pieleen… ainakin siinä, että monet pastorit ja evankelistat julistavat laimennettua ja vääristeltyä pelastus sanomaa, ilman parannusta ja pyhää vanhurskasta elämää. 

 

He luulevat, että käden nosto seurakunnassa tai synnin päästö on tehnyt heistä nyt Jumalan lapsia. Itse usko Jeesukseen ei ketään pelasta, sillä saatanakin uskoo Jeesukseen, eikä se sillä pelastu. Ainoa pelastus missä veri puhdistaa syntisen on kun ihminen syntyy uudesti ylhäältä uskosta Jeesukseen. 

 

Kiroilua puolustellaan ja pidetään kulttuurisena tapana, sellaisena harmittomana ilmaisu keinona missä asia voidaan tehostetusti sanoa vahvemmin… Vaimoni (hän on ammatti tulkki) kirjoitti tästä hyvän kirjoituksen, mikä mielestäni pyyhkii pöydän puhtaaksi…

 

Onko kiroilusta tullut osa kollektiivista kulttuuriamme?

 

Minulle henkilökohtaisesti on aivan absurdista edes puhua tästä aiheesta, kuin se olisi ” osa kollektiivista kulttuuria ”

 

Tulkatessa asiakkaita, olen aina ilmoittanut, että tulkattava kiroilee nyt, enkä nähnyt siinä mitään ongelmaa kummaltakaan puolelta, että minun olisi pitänyt toistaa tulkattavan ihmisen kirosanoja vahvistaakseni sen. miltä hänestä tuntuu. 

 

Kiroilu on minun mielestäni moraalitonta puhetta, huonosti sivistyneiden ihmisten keskellä, jos he joutuvat korvata sanojaan ”voimasanoilla”, kun eivät osaa sivistynein sanoin ilmaista itseään tai sitten se on heillä, huonon elämän seurauksena tullut tapa puhua. 

 

Kiroilu on vastakohta siunaukselle.


Raamatussa on kirjoitettuna” Hyvä ihminen, tuo sydämensä hyvyyden varastosta esiin hyvää, paha ihminen, tuo pahuutensa varastoista esiin pahaa. Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu” (Evankeliumi Luukkaan mukaan 6:45)

 

Siitä hetkestä, kun ihminen oli langennut. Sielunvihollinen, eli saatana, on kaiken tavoin yrittänyt horjuttaa Jumalan luomaa ihmistä, tehdäksensä hänestä, oman kuvan kaltaisen, tekemään pahuutta. Ja siksi ihmisen kielen käyttö on sydämen pahuudesta johtuvaa.

 

Sana saatana tulee heprean kielestä ja se tarkoittaa vihollista ja vastustajaa. Raamatun sanoman mukaan saatana on langennut enkeli (Moos. 6:1–6)

 

perkele on myös sana, mikä esiintyy Raamatussa ja joka on myös yksi näistä nimistä, millä kuvaillaan sielunvihollista.  

 

Pukekaa yllenne ”Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.” (Efesolaiskirje 6:11)

 

Minulla on tähän hyvä esimerkki. Minun aviomieheni (eli minä), kun tuli elävään uskoon vuonna 1993. Ennen uskoon tuloa, hänen elämänsä oli ollut hyvin likaista ja syntistä ja sen seurauksena hänen suusta oli tullut, jopa ihan perus puhetyylinä niin, että joka toinen sana oli kirosana, ei tehostaakseen puhumistaan, vaan se tuli sydämen pahuudesta, automaattisesti. 

 

Sinä päivänä kun Jeesus tuli hänen elämäänsä pelastavana vapahtajana, niin sillä samana hetkenä katosi tämä kirouksen kieli hänen suustaan, eikä hän edes itse sitä huomannut. Läheiset sen olivat huomanneet ja myöhemmin hänelle kertoneet, hänen ihmeeksi ja hämmästykseksi.

 

Minulla on iso uskova suku, sekä Venäjällä, että Ukrainassa, eikä kukaan heistä kiroile. Eli se ei ole mitenkään kollektiivisen kulttuurin sidoksissa oleva tapa.

 

” Myös kieli on tuli, on vääryyden maailmaa; kieli on se meidän jäsenistämme, joka tahraa koko ruumiin, sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen helvetistä” (Jaakobin kirje 3:6)

 

Raamatun opetuksen mukaan helvetti on rangaistuksen ja hävityksen paikka ja tila, jossa ne, jotka hylkäävät Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen tarjoaman pelastuksen, kärsivät iankaikkisen tulen vaikutuksesta toisen kuoleman.

 

” Voi Herra Jumala” tai ” Jumal´auta” ihminen lausuu omaksi tuomioksensa, koska Raamatussa on sanottu näin:


” Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka Hänen nimensä turhaan lausuu.” (5 Mooseksen kirja 5:11)

 

Tein yhteenvedon tästä aiheesta. Saatana yrittää kaiken tavoin matkia Jumalaa ja sen takia kirosanat on suurin osa suoraan Raamatusta otettuja nimityksiä ja käsitteitä, mitä suurin osa ihmisistä, niitä käytettäessä ei edes tajua, kuka seisoo näiden sanojen takana.  

 

Ihmissielun vihollinen, yrittää kaiken tavoin harhauttaa ihmisiä kauemmaksi Jumalasta, ettei ihminen ajattelisi sitä, että kaikesta mitä olimme tehneet tai jättänyt tekemättä, siitä tullaan tilille, jonakin päivänä, elävän Jumalan edessä!

 

«Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi” (Matteus 12:37)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti