Translate

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kyllä se sielunvihollinen on vihainen - tuntematon suomi 24:llä

Suomi 24:jän keskustelu palstalta poimittua...

...silloin, kun syntiä kärrätään armon pohjattomaan mereen. Katsokaa nyt tätä palstaa miten mereen upotettuja asioita pitää vuosikymmenien takaa tonkia. Tärkeintä on, että on omat synnit anteeksi, niin kuin Jeesus sanoi, että "ota hirsi pois omasta silmästä niin näet sitten ottaa roskan veljesi silmästä." Jumalalla on valtakunta omissa hyppysissään ja Hän järjestää jokaiselle vuosikymmenelle sellaiset hoitohommelit joita näkee tarpeelliseksi. Jumala antaa hoitajienkin erehtyä, ettei kenestäkään tulisi Kristusta Jumalasta puhumattakaan, vaan saman anteeksiantamuksen varassa kaikkia Jumala vie Taivaaseen.

70-luvulla ajettiin siis isoja sontakuormia armon mereen, mutta valitettavasti monesta kuormasta oli jääneet pressut pois. Siis salaripin piiriin kuuluvia asioita alettiin tunnustaa julkisesti. Eihän sillä lopputulokseen ole mitään merkitystä, koska nehän on saatu kaikki anteeksi, mutta näille raatelevaisille susillehan ne on herkkua jumalanlasten viat ja virheet.

Jumala piti hoitokokouksen paratiisissa, Mooses piti hoitokokouksia monta monituista kertaa. Profeetat piti. Ja Jeesus itse piti. Luther se vasta pitikin, Lestadiuksesta puhumattakaan. Näiden hoitokokouksien hedelmä on ollut: epäjumalat hyljätään, rosvot lakkaa varastamasta ja palauttaa rosvoamansa tavarat takaisin, joumari lakkaa juomasta jne. Tyhjät Jeesus täyttää hyvyydellään, mutta rikkaat hän lähettää tyhjänä pois. Ja kaiken vaikuttaa Jeesus Kristus Pyhässä Hengessä sarnatun armoevankeliumin kautta.

Lukekaa Kuningasten kirjasta esim leskivaimon poikien hoitokokouksesta, kun velkamies meinasi viedä pojat orjiksi. Siellä mentiin keskustelemaan suljettuun huoneeseen ja ovi suljettiin ja synnit annettiin anteeksi.

Mitä Jeesus olisi sanonut Syykkarin kaivolla olevalle naiselle, jos hän olisi alkanut selittelemään ja lurittelemaan niistä seitsemästä miehestä, jotka hänellä olivat olleet. Nainen vain totesi, että näin on "olet profeetta" ja Jeesus armahti hänet. Olisiko armahtanut, jos nainen olisi kiistänyt syntinsä? Ei olisi niin kuin ei olisi sitä haureudesta tavattua naistakaan, jonka fariseukset raahasivat kivi kourassa Jeesuksen eteen.

Ihme olisi (suorastaan huolestuttavaa), jos tällä palstalla kiitosta suitsutettaisiin uskovaisille. Jeesus sanoi "eriseurat pitää teidän keskellänne oleman" ja "te tulette pilkatuksi ja teistä puhutaan valehdellen kaikkea pahaa Jeesuksen nimen tunnustamisen tähden. Ja vaikka lankeemukset olisivat tosiasioita niin maailma näkee vain lankeemuksen, ei nousemista. Jos jotakuta vastaan on rikottu niin Jeesus kehoittaa menemään nuhtelemaan häntä. Esim. jos joku täällä jostakin hoitajasta valittava on tullut väärin kohdelluksi, niin Jeesuksen opetuksen mukaan hänen tulee mennä keskustelemaan asiasta kahden kesken, jos ei tottele niin ota kaksi tai kolme mukaan ja jos ei sittenkään niin sano seurakunnalle. Jos ei ole seurakuntaa kenelle sanoisi, niin Jeesus käski etsiä ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan. Kun sen löydät niin kerro hoitajista sille seurakunnalle, niin asiat kyllä järjestyy, koska sen seurakunnan pää on itse Kristus.

No tuli kirjoitetuksi liiankin pitkästi, koska se on täällä aivan turhaa, mutta täytyy keskustelussa tuoda esille myös asian toista laitaa. Muuten keskustelu on perin köyhää.

Itse muuten olen seilannut omalla paikkakunnallani kaikki kokoukset läpi ja vaikka laiva välillä keikkui maailman merellä, niin Jeesus oli koko ajan laivassa. Välillä se nukkui sikeästi niin kuin Genesaretin järvellä, mutta kun Jeesusta huudettiin avuksi niin Hän asetti tuulen ja myrskyn. Välillä Jeesus tuli veden päällä kävellen ihan omituisessa hahmossa ja sitä luultiin kyöpeliksi, mutta anna olla, kun pikku Pietarit, Johannekset ja Jaakobit huomasivat, että se on Herra, niin johan tuli taas tyyntä ja ihanaa.

Vain synti erottaa Jumalasta, mutta kun on synnit anteeksi ja Jeesus sydämen asukkaana niin jopa on yli ymmärryksen käyvä rauha omalla tunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti